Koloidní stříbro krytí na rány

Koloidní stříbro patří nejen do každé kosmetické taštičky, ale také do každé lékárničky. Je totiž výborným pomocníkem při hojení a léčbě ran. Na co všechno pomáhá a jak jej použít?

koloidní stříbro můžete púužít na rány

Koloidní stříbro zabíjí bakterie, které způsobují mokvání ran, a urychluje regeneraci tkání. Používá se jako přírodní alternativa k antibiotikům. Blokuje virům přístup ke kyslíku a tím zabraňuje jejich množení. Má antiseptické účinky, takže snižuje riziko infekce. Navíc zabraňuje množení dalších parazitů a plísní. Můžete jej použít na téměř všechny rány a kožní problémy. Pomáhá při hojení:

Jak koloidní stříbro na rány použít

Koloidní stříbro aplikujte jako nezředěný (tekutý) roztok pomocí aplikátorů. Pomocí rozprašovače můžete tento koloid nanášet na ránu / jizvu, kterou chcete zahojit, nástřikem. Další možností je potírání postiženého místa vatovým tamponkem namočeným v koloidu nebo přikládání obkladu. Ránu ošetřujte dvakrát až třikrát denně.

S koloidním stříbrem (pro krytí a hojení ran) se nemusíte setkat pouze v přímé formě. Je přidáváno jako hojivý prvek do některých obvazových materiálů, sterilního krytí nebo práškových sprejů k regeneraci tkání.

Upozornění: Koloidní stříbro v České republice není dovoleno užívat vnitřně. Koloidní stříbro a jakékoli přípravky s jeho příměsí by neměli používat lidé alergičtí na stříbro a jiné kovy.