Nemůžete se zbavit akné? Zničte ho koloidním stříbrem

Problém s pupínky a poďoubaným obličejem potkal každého z nás. Ti šťastnější si ho odbyli v pubertě, smolaři se s ním potýkají celý život. Akné jsou chronické vřídky na kůži způsobené zánětem vývodu mazových žláz v důsledku nadměrné produkce mazu. Kůže se potom šupinkovitě odlupuje kolem vlasových váčků. Kvasinky a bakterie na pokožce problém ještě zhoršují. Revolučním prostředkem pro léčbu a zmírnění občasného i chronického akné je koloidní stříbro.

 

akné

 

Co na akné? Doporučujeme roztok s koncentrací 40 ppm, ten má z dostupných produktů nejvyšší počet částic a eliminuje množení nežádoucích bakterií a plísní na pokožce i v případě opakovaných a chronických zánětů. Na akné lze aplikovat dvakrát až třikrát denně vatovým tamponkem nebo střiky sprejem.

Jak koloidní stříbro působí na pleť?

Roztok tohoto ušlechtilého kovu hubí bakterii Propionibacterium acnes, která žije neohroženě na kůži a je původcem nepříjemných pupínků a vřídků, i ostatní patogeny na pokožce. Dalším z pozitivních účinků koloidního stříbra je eliminace nadbytečného kožního mazu, čímž nechává pokožku matnou a preventivně zabraňuje opětovné tvorbě akné. Jeho používání není časově nijak omezeno. Lze s ním potírat pokožku dlouhodobě bez jakýchkoli rizik. Za výskytem akné mohou často hormonální výkyvy nebo nezdravý životní styl.

obličej

Kromě akné koloidní stříbro osvěžuje pokožku, zmatňuje pleť, ničí choroboplodné zárodky a čistí a regeneruje podrážděnou nebo začervenanou pleť. Jsme rádi, že kolidní stříbro pomohlo vyřešit lidem nespočet kosmetických problémů, a vážíme si pozitivních recenzí na účinky koloidního stříbra nejen při problémech s akné od našich zákazníků.

O tom, že základem pozitivního a očekávaného půspbení koloidního stříbra, je výběr kvalitních certifikovaných výrobků, nebo to, jaké jiné využití koloidní stříbro má, se dočtete v naší poradně.

Za jak dlouho zabere koloidní stříbro?

Doba, kdy se viditelně projeví účinky koloidního stříbra je různá. Prakticky ihned pocítíte účinky po aplikování tonika například při:

  • poštípání komárem,
  • žahnutí kopřivou,
  • popáleninami,
  • odřeninami.

V případě akné se účinky pleťového tonika (koloidního stříbra) mohou projevit v řádů hodin až dnů.

Jakou použít koncentraci koloidního stříbra na pleť?

Stříbrné tonikum na pleť nabízíme ve třech koncentracích 15, 25 a 40 ppm. Každá z nich se hodí k různým účelům. Žádná koncentrace vám však neuškodí. Vždy krásně pleť vyčistí a regeneruje. Tonikum je velmi vhodné i na problematickou pleť.

  • Stříbro s nejnižší koncentrací 15 ppm je vhodné pro každodenní šetrnou péči o suchou a citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí.
  • Koloidní stříbro na pleť s koncentrací 25 ppm je vhodné pro smíšenou pleť. Tonikem ošetříte občasné drobné nedostatky.
  • Nejsilnější koncentraci má tonikum s označením 40 ppm. Pečuje o mastnou a problematickou pleť nejen se sklonem k akné. Je ideální také pro kůži trpící opakovanými záněty, ranami a štípanci. Pleť dezinfikuje a eliminuje množství bakterií a plísní.

Jak pečovat o pleť s akné

Máte-li pokožku náchylnou na tvorbu malých nepěkných vřídků, měli byste o ni zvlášť jemně pečovat. Základní poučka zní: nesahat, nemačkat a nepoužívat kosmetické přípravky s alkoholem.

Ruce na obličej nepatří. Tahle jednoduchá zásada platí pro každou pleť, nejen tu se sklonem k akné. Mohli byste si na obličej zbytečně nanést nečistoty. Nemačkat vřídky je důležité proto, že nesprávně vymáčknutý pupínek se hojí mnohem déle, než když ho necháte přirozeně vymizet, a mohl by se v rance objevit další zánět. Při odličování a čistění pleti používejte antibakteriální přípravky doporučené pro citlivou problematickou pleť s akné, nikdy ne kosmetiku s alkoholem.

Pomoci mohou také přírodní prostředky, například gely z aloe vera a koloidní stříbro, jehož aplikaci a blahodárné působení na problematickou pokožku popisujeme výše. Regenerační a antiage účinky na pleťkoloidní zlato. Důležitá je i pestrá vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály. Které z nich jsou nejlepšími pomocníky v boji s akné si můžete přečíst v odstavcích níže.

koloidní zlato update

Pokud se vám nedaří s akné bojovat klasickými a osvědčenými prostředky, zamyslete se i nad jinou příčinou, která nemusí být na první pohled zřejmá. Bílé pupínky nebo černé tečky na pokožce způsobuje stres, špatné čištění pleti, extrémní tvorba kožního mazu a u žen také menstruační cyklus či hormonální výkyvy. Nadměrná a nepřirozená tvorba akné si žádá lékařskou návštěvu.

 

Přírodní vitamíny a minerály pro zdravou pleť bez akné

Kromě koloidů, které působí na pokožku zvnějšku, můžete pleť podpořit a zamezit tvorbě akné přírodními vitamíny a minerály. Lze je užívat buď ve výživových doplňcích, nebo v přirozené stravě – v potravinách, ovoci a zelenině.

Jedním ze základních vitamínů pro zdravou pleť je vitamín A. Napomáhá obnově kožních buněk tím, že podporuje dozrávání nových epitelových buněk a snižuje zánětlivé reakce imunitních buněk. Díky tomu pleť zůstává mladistvá, pravidelně se regeneruje a není tolik náchylná ke vzniku mazu (a tedy k tvorbě akné). Nedostatek tohoto vitamínu způsobuje šupinovatění, pnutí, citlivost a rudnutí pleti. Co tedy jíst, aby měla naše pleť dostatek vitamínu A? Hlavně brokolici, mrkev, máslovou dýni nebo meruňky.

Zinek je důležitý prvek pro vstřebávání vitamínu A. Kromě toho pomáhá hojit jizvy na kůži a zabraňuje uvolňování přílišného množství zánětlivých buněk do krve. Přírodním zdrojem zinku jsou vlašské ořechy, ovesné vločky, dýňová semínka, mandle, fazole nebo játra. Selen zase pomáhá zklidnit pleť. Včetně zarudlých boláku. Ty jsou díky tomu méně viditelné a jizvy po nich se snadno zahojí. Pro dostatečný přísun selenu zařaďte do stravy zeleninu a mořské ryby.

Dalšími důležitými prvky pro pleť jsou vitamíny B5, B6, B7 a B12. Nedostatek B vitamínů způsobuje vznik akné a nadměrného mazu. Pupínky může mít na svědomí také absence vitamínu E, proto by lidé trpící na nepříjemné vřídky na kůži měli tento vitamín doplňovat konzumací listové zeleniny, ryb a mandlí. Zánětlivost pokožky snižuje také vitamín D, který si tělo vytváří při pobytu na slunci.

vitamíny