Dlouhodobé používání koloidního stříbra: kdy ano a kdy ne

Jak dlouho brát koloidní stříbro? Jde o všestranně využitelný prostředk na urychlení hojení kožních problémů a přírodním kosmetickým tonikem, které pomáhá hojit akné a regenerovat kůži. Můžete jej používat dlouhodobě?

 

dlouhodobé používání koloidního stříbra

 

V České republice je zakázané vnitřní užívání koloidního stříbra. Při vnější aplikaci na postižená místa kůže není omezená doba doporučené aplikace koloidu. Ve většině případů stačí aplikovat přípravek do zahojení rány, štípnutí nebo zlepšení proleženin. Pro takové případy se také nanočástice stříbra přidávají do obvazových materiálů a hojivých přípravků.

Koloidní stříbro je často přidávané do pleťových krémů (například do pleťového krému Aurum), tyto kosmetické přípravky lze používat dlouhodobě bez omezení. Stejně tak jako tímto přípravkem potírat problematickou aknózní pleť či chodidla, podpaží nebo jiná místa na těle zatížená nadměrným pocením nebo tvorbou mykóz.

Toto doporučení se nevztahuje na alergiky. Abyste zjistili, zda nemáte na koloidní stříbro alergii, vyzkoušejte přípravek na malé ploše vaší kůže, nejlépe na zápěstí. Příznaky alergie byste poznali podle začervenání, pálení, vyrážky či svědění.

Koloidní stříbro v těhotenství

S používáním koloidního stříbra také přestaňte v těhotenství a neaplikujte si je, jste-li kojící matka. V obou těchto případech je případné použití nezbytné konzultovat s lékařem. Koloid na pokožku nenanášejte dětem do 3 let.