Koloidy jsou nezbytnou součástí každé kosmetické výbavy

Krémů proti stárnutí pleti, tonik proti akné, černým tečkám nebo na zregenerování podrážděné pokožky najdeme v pultech lékáren a drogerií stovky. Přitom pomoc proti těmto vadám a problémům pleti můžete mít na dosah blíž, než si myslíte. V koloidech.

Koloidní zlato zpomalí stárnutí pleti

Certifikované koloidní zlato je přírodní kosmetické tonikum s obsahem nanočástic zlata, které rozhýčká namáhanou a podrážděnou pleť. Postará se o vyhlazení vrásek a nedokonalostí pleti.

vrásky

Doporučujeme aplikovat dvakrát denně na čistou a suchou pokožku obličeje vatovým tamponkem. Roztok na kůži vytvoří ochranný filtr, určitě proto takto ošetřené místo neoplachujte. Koloidní zlato by se nemělo dostat do očí. V případě kontaktu vypláchněte zasažené místo vodou.

Koloidní zlato je také součást některých pleťových krémů – třeba krému Aurum. Ten díky svému unikátnímu složení dodává pleti všechny potřebné živiny a přirozenými procesy přispívá k optimální hydrataci, výživě a ochraně. Kromě koloidního zlata v něm blahodárně na pleť působí ledovcová voda, opunciový, arganový, olivový a jojobový olej, olej ze semen granátového jablka, Gotu kola, růže stolistá, koloidní stříbro, úročník bolhoj a atlantské řasy.

pleťový krém aurum

Koloidní stříbro pomůže v boji proti akné i při regeneraci pokožky

Koloidní stříbro je kromě využití na obklady, na drobná poranění nebo na eliminaci zápachu a bakterií při pocení v kosmetice ceněné kvůli pozitivním účinkům proti akné a při čištění a regeneraci problematické pleti tváře i dekoltu. Aby byly účinky koloidu co nejlepší, doporučujeme pečlivě vybírat koloidní stříbro nejen podle certifikace, ale také podle počtu stříbrných částic v roztoku.

Pro suchou a citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí používejte koloidní stříbro 15 ppm. Osvěží pokožku, zmatní ji a problematická místa zregeneruje. Pro normální a smíšenou pokožku, na které se sem tam objeví nějaký drobný nedostatek, doporučujeme tonikum 25 ppm. Pro mastnou a problematickou pleť s výskytem akné se hodí nejvyšší koncentrace, 40 ppm, která účinně zabraňuje množení nežádoucích bakterií a plísní.

Je také dobré mít ho po ruce v létě při pobytu na sluníčku nebo v zimě na horách. Jeho regenerační účinky totiž pomáhají i při spálení od sluníčka.

stop akné_koloidy

Koloidní stříbro se aplikuje stejně jako koloidní zlato – sprejem nebo vatovým tamponkem. Tonikem ošetřená plocha se neomývá, aby se na ní mohl vytvořit ochranný filtr. Pokožka s aplikovanými koloidy rovněž nepatří na přímé sluneční světlo. Více o koloidním stříbru, jeho využití a uchovávání nebo výběru se dočtete na našem blogu.

Stále váháte, jestli do koloidního zlata či stříbra vložit nějakou tu korunu a vyzkoušet je? Možná už vám koloidy pomáhají a vy o tom ani nevíte. Prostudujte si složení svých kosmetických produktů a třeba narazíte na colloidal gold nebo colloidal silver. Přidávají se do některých:

  • kosmetických krémů (například krém Aurum z naší nabídky),
  • gelů,
  • zpevňujících laků na nehty,
  • micelárních vod,
  • zubních past (s bělícími účinky),
  • pleťových olejů,
  • pleťových masek
  • nebo vyhlazovacích sér.

Tyto produkty běžně koupíte v drogeriích či lékárnách, většinou jsou určené pro nápravu nedokonalostí pleti jako je akné, stárnutí pokožky, vrásky, zánětlivá ložiska a podobně. Koloidní zlato či stříbro může mít ve složení nepatrné zastoupení, nebo může být hlavní účinnou složkou produktu.

koloidy v kosmetice