FAQ / časté dotazy koloidní zlato

Už jste slyšeli o koloidním zlatu a jeho blahodárných účincích, ale stále váháte, jestli jej vyzkoušet? Najdete ho ve spoustě kosmetických krémů, anebo můžete dát šanci jeho čisté koncentrované formě přímo od českého výrobce v certifikované kvalitě. Odpovídáme na nejčastější otázky o koloidním zlatu, abyste se nemuseli bát pořídit si ho do své kosmetické výbavy a dopřát své pokožce zlatý luxus.

 

koloidní zlato jako kosmetické tonikum 

Co to je koloidní zlato?

Koloidní zlato je kosmetické tonikum certifikované podle směrnic EU. Pomáhá oživení a omlazení pleti. Napomáhá k vyhlazení vrásek, regeneruje stárnoucí pokožku, zlepšuje pružnost pleti i cév a urychluje hojení jizev a ran. Používá se výhradně vnější způsobem.

Jak se koloidní zlato používá?

Aplikuje se namočeným vatovým tamponkem nebo přímo sprejovým rozprašovačem ráno a večer či podle potřeby na čistou a suchou pokožku. Tonikum na kůži vytvoří ochranný filtr. V České republice je zakázané vnitřní užívání.

Na co se koloidní zlato používá?

Koloidní zlato umí transportovat molekuly kyslíku do buněčné struktury pokožky a tím zpomalit stárnutí pleti. Napomáhá k vyhlazení vrásek, regeneruje podrážděnou pleť, hydratuje ji a vytváří ochranný filtr. Proto by tento přípravek neměl chybět v žádné kosmetické výbavě. Koloidní zlato se navíc přidává i do nejrůznějších krémů, masek, zubních past či pleťových sér. Obsažené je třeba v krému Aurum.

Je používání koloidního zlata ověřené?

Používání drahých kovů není žádná moderní novinka. Naopak, zkušenosti s nimi měli už starověcí Indové, a když poznali blahodárné účinky zlata a stříbra, zařadili je do své ájurvédské medicíny. Okénko do historie si přečtěte v článku o tom, kde se vzalo koloidní zlato a stříbro.

Co znamená zkratka ppm u koloidního zlata?
Ppm udává počet částic na jeden milion. Zkratka pochází z anglického parts per milion. Převodní kalkulačku najdete v článku Co je to ppm.

Jakou má koloidní zlato koncentraci?

Koloidní zlato z nabídky Lakshmi Narayan obsahuje 20 mg zlata na jeden kg vody Aqua Purificata. To znamená, že má koncentraci 20 ppm.

 koloidní zlato

Co je to koloid?

Koloid obsahuje mikroskopicky malé částice jedné látky rozptýlené ve druhé látce. V koloidním zlatu jsou nanočástice zlata rozptýlené ve vodě Aqua Purificata.

Jak se koloidní zlato vyrábí?

Koloidní zlato nejvyšší kvality značky Laksmi Narayan má garantovanou velikost částic a udávané množství koncentrace. V certifikované laboratoři dochází ke generování koloidů pomocí speciální zlaté elektrody Safina. Ty jsou potom rozptýlené v silně čištěné vodě Aqua Purificata s vodivostí 0,1 mikrosiemens. O výrobě koloidů si můžete přečíst více.

Jak koloidní zlato správně uchovávat?

Abyste co nejdéle udrželi unikátní účinky koloidního zlata, nechte ho v tmavé láhvi, ve které ho koupíte. Je totiž důležité, aby nebylo vystaveno UV záření ani přímému slunci, nedávejte ho do blízkosti elektromagnetického pole (k přímým magnetům ani k žádným elektrospotřebičům) ani do lednice, ale skladujte v chladu a tmě. Neřeďte jej. Pokud máte doma malé všetečné děti, ukliďte koloid z jejich dosahu i dohledu.

Můžu koloidní zlato užívat vnitřně?

Nemůžeme doporučit, jelikož současná legislativa neumožňuje vnitřní užití. V České republice dovoleno používat pouze jako kosmetický přípravek. Certifikaci našich přípravků najdete v sekci výroba.
 

Za jak dlouho pocítíme účinky koloidniho zlata?

V tomto případě nelze poskytnout jednoznačnou odpověď, neboť účinky jsou přímo závislé na problému, s kterým by mělo pomoci. Může jít o dny, ale týdny.