Koloidní stříbro jaká koncentrace, jak ji poznat a správně vybrat

Často se nás ptáte, jakou koncentraci koloidního stříbra vybrat pro konkrétní účely používání nebo jak vůbec koncentraci poznat. V našem e-shopu koloidy.cz nabízíme stříbrné tonikum ve třech různých koncentracích. Každá z nich se hodí pro jiné účely, ale ani jednou z nich si nemůžete uškodit.

Koncentrace koloidního stříbra

 

Koncentrace roztoku koloidního stříbra je počet nanočástic stříbrného kovu rozptýlených v silně čištěné vodě Aqua Purificata. Udává se jednotkou ppm, která je zkratkou anglického parts per milion, tedy počet dílů, částic na jeden milion a je stanovena výpočtem. Koloid je totiž jedna látka rozptýlená v druhé. 100 % znamená 1 000 000 ppm, tedy jeden milion částic na milion částic druhé látky. Druhou možností, jak koncentraci uvádět, je počet miligramů kovu v jednom litru. V takovém případě je koncentrace lépe představitelná. Například koncentrace 25 ppm znamená 25 mg zlata na 1 kg vody.

V našem e-shopu najdete koloidní stříbro s koncentrací 15 ppm, 25 ppm a 40 ppm. Čím je toto číslo vyšší, tím je v koloidu více stříbrných nanočástic. Všechna koloidní stříbra s menší i vyšší koncentrací působí antisepticky, zmatňují pleť, regenerují problematická místa a osvěžují pokožku.

Jaká koncentrace koloidního stříbra se hodí pro koho?

Stříbro s nejnižší koncentrací 15 ppm je vhodné pro každodenní jemnou a šetrnou péči o suchou a citlivou pleť se sklonem k zarudnutí. Koloidní stříbro s koncentrací 25 ppm ocení normální až smíšená kůže, na které toto stříbrné tonikum pomůže ošetřit občasné drobné nedostatky. Koloidní stříbro 40 ppm s nejsilnější koncentrací pečuje o mastnou a problematickou pleť nejen se sklonem k tvorbě akné. Je také vhodné pro kůži trpící opakovanými záněty, ranami a štípanci, protože dezinfikuje a eliminuje množení bakterií a plísní.

Ve stejných jednotkách se udává také dávkování a koncentrace koloidního zlata. Naše produkty obsahují 20 mg zlata na 1 kg vody, tedy mají koncentraci 20 ppm.