Přírodní péče o pleť s vráskami: pomůže koloidní zlato i kouzlo přírody

Pokud se vám objevují sem tam nějaké vrásky, i když se nemračíte, pravděpodobně jste začali přemýšlet o tom, jak s nimi zatočíte. Jde to i přírodní cestou. Představujeme vám koloidní zlato a další přírodní tipy, které se postarají o vypnutí a vyhlazení pleti, která dostává zabrat usazováním potu, prachu, mazu a nečistot z ručníků, ložního prádla nebo roušek.

péče o pleť s vráskami

1) Vitamín D

Vitamín D je životabudič pro mysl, imunitu i pleť. Pomáhá obnovovat kožní buňky, takže omlazuje stárnoucí pleť, vyhlazuje její nerovnosti a udržuje přirozené procesy, které se v pokožce dějí. Také zatočí a ekzémy a s akné. Redukuje totiž tvorbu kožního mazu a díky tomu nevznikají zánětlivá ložiska. „Déčko“ najdete v doplňcích stravy v lékárnách a v sekcích zdravé výživy. Optimální je ale jeho zisk přírodní formou, tedy z jogurtů, kefíru, tresky, lososa nebo rybího oleje. A samozřejmě ze sluníčka. O tom, jak se správně opalovat a nespálit se nebo co dělat, když vás náhodou paprsky sežehnou více, než byste chtěli, píšeme v článku Natřete to sluníčku.

2) Přírodní masky

Místo cenově vyšvihnutých krémů z lékáren a drogerií je občas lepší dopřát pleti přírodní regeneraci a vyhlazení. Doporučujeme vyzkoušet třeba masku z vaječného bílku nebo z avokáda

přírodní masky proti vráskám

3) Koloidní zlato

Koloidní zlato je unikátní přírodní produkt silně čištěné vody Aqua Purificata, v níž jsou rozptýlené nanočástice zlata. Přípravek oživuje a omlazuje pokožku tím, že čistí zanesené póry a regeneruje namáhanou kůži. Naši pleť dennodenně dráždí prach, pot, make-up, bakterie z ručníků a polštářů, roušek a šál. Proto je potřeba pokožku vyčistit, zklidnit a dopřát jí čas na obnovení poškozených buněk. Po ošetření pleti koloidem doporučujeme pravidelně používat také ručně vyráběný krém Aurum z kolekce spagyrické bio kosmetiky. Voda z islandských ledovců, koloidní zlato a stříbro, jojobový, opunciový a arganový olej nebo výtažky z mořských řas, tyhle všechny a další přírodní složky nastoupí na vaši pokožku, aby v ní aktivovaly obnovující buněčné procesy a zastavily její stárnutí.

koloidní zlato na pleť a vrásky

4) Antioxidanty

Antioxidanty jsou nejčastěji používanou regenerační látkou na oslabenou pleť. Postarají se o to, aby se další vrásky už netvořily, protože chrání kůži před slunečním zářením a nečistotami. Účinným přírodním antioxidantem je granátové jablko. Ne nadarmo je obsaženo v kosmetických krémech. Můžete si buď pořídit v některém z pleťových přípravků na přírodní bázi, my doporučujeme doplňovat antioxidanty také ve stravě. Je jich plné nejen granátové jablko, ale také další ovoce, třeba jablka, švestky, maliny, brusinka a třešně. Ze zeleniny je nejvíce antioxidantů v rajčatech, artyčoku, mrkvi, brokolici a česneku, příhodně na lidské tělo a pleť působí také rozmarýn, máta, oregano nebo kopr a panenský olivový olej.