Jak vybrat koloidní stříbro

Koloidní stříbro je účinný kosmetický prostředek, který je ale náročný na výrobu i uschovávání. Pokud se rozhodneme pro koupi koloidního stříbra, měli bychom pečlivě vybírat, co si objednáme nebo pro co půjdeme do obchodu.

Základem je určitě to, aby byl roztok koloidního stříbra uchovávaný v tmavohnědých skleněných lahvích, nikoli v průhledném plastu, ve kterém by byly unikátní účinky koloidu znehodnocené.

Druhým důležitým prvkem, který by mělo kvalitní koloidní stříbro mít, je certifikace. Ta mimo jiné zaručuje, že na certifikovaných přístrojích probíhá normované uvolňování požadovaných částic daného kovu a vzniká požadovaná koncentrace roztoku. Více se o tomto procesu dočtete v záložce k výrobě koloidního stříbra. Až budete mít lahvičku s koloidním stříbrem doma, uchovávejte ho na místech s teplotou od +5 do +25 °C.

Protože částice mají stejný elektrický náboj a neustále a neuspořádaně se pohybují, nesmí roztok pro uchování jeho výjimečných vlastností přijít do kontaktu s magnetickým polem – pozor na mobilní telefony, počítače, reproduktory, kovové předměty nebo na mikrovlnné záření. Roztok neřeďte vodou ani nevystavuje na sluneční záření. Lahvička se stříbrným tonikem nepatří ani do lednice.

koloidy koloidy trvanlivost