Co je to koloidní stříbro?

Koloidní stříbro je přírodní kosmetické tonikum s antimikrobiálními, hojivými i desinfekčními účinky. Koloidní stříbro je roztok destilované vody, v níž jsou rozptýlené atomy ryzího metalického stříbra, které se neustále a neuspořádaně pohybují (tzv. Brownův pohyb). Nejmenší atomové poloměry stříbra měří 0,16 nm, což je více než 180 krát méně, než kolik měří nejmenší vir. Typické tonikum koloidního stříbra obsahuje atomy velké kolem 10 nm.

Nejcennější výhodou koloidního stříbra je to, že proniká do jádra patogenů a ničí je, aniž by poškozovalo okolní buňky a tkáně. Vysokou efektivitu zajišťuje jeho vstřebatelnost, která se blíží až 98 %. Pro zachování všech žádoucích účinků je nutné vybírat kvalitní certifikované koloidní stříbro.

Přírodní antiseptikum a zabiják patogenů

Koloidní stříbro je přírodní produkt s antibakteriálními účinky, který neškodí člověku, zvířatům ani rostlinám. Tento netoxický roztok dokáže zabít až 650 patogenů včetně škodlivých bakterií, virů, parazitů a plísní.

Vnějším užitím se koloidní stříbro dostane krví do buněk a z buněk proniká do tkání, ve kterých začíná působit. Při kontaktu s choroboplodnými bakteriemi, houbami, viry a parazity je ničí, čímž odlehčuje imunitnímu systému. Po několika dnech je koloidní stříbro přirozenou cestou vyloučeno – v těle se tedy nehromadí.

Na co všechno se koloidní stříbro používá?

Certifikované kvalitní koloidní stříbro má široké spektrum použití především pro blahodárné kosmetické účinky. Čistí a regeneruje pleť tváří a dekoltu, které je podrážděná nebo namáhaná. Kromě toho:

  • zmírňuje akné
  • zamezuje množení bakterií při pocení, čímž zabraňuje zápachu
  • snižuje riziko infekce při poraněních kůže (popálení, odřeniny, bodnutí hmyzem)
  • pomáhá hojení ekzémů
  • další využití koloidního stříbra najdete v naší poradně

Koloidní stříbro lze užívat vnějším nanášením na problematická místa pokožky. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 225/2008 Sb. zakazuje v České republice vnitřní užívání koloidního stříbra.