Koloidní stříbro pro děti: na škrábance, popáleniny i akné

Koloidní stříbro, certifikované kosmetické tonikum, působí blahodárně na pleť a pokožku při nejrůznějších poraněních a poškozeních kůže. Ke stejnému účelu jej lze použít i pro děti starší tří let. Ošetřit jím vašim rošťákům můžete malé oděrky a drobná poranění, štípance od hmyzu, sežehnutí od kopřivy i kousnutí od klíšťat. Koloid silně čištěné vody s nanočásticemi stříbra také zklidňuje vyrážky, popáleniny a pohlazení od kopřivy. U starších dětí pomáhá v boji s akné přírodními prostředky.

 

obklad z koloidu pro děti

 

Při ošetřování kůže dětí postupujte stejně, jako doporučujeme na našem blogu. Koloidní stříbro urychluje hojení a snižuje riziko infekce. Přesně to, co potřebuje každá dětská bolístka i puberťákovo akné. Pro všechny případy platí, že koloidní stříbro aplikujeme neředěné vždy dvakrát až třikrát denně.

Pro ošetření štípanců, škrábanců / oděrek, popálenin a odřenin použijte obklad z koloidního stříbra (koloid s koncentrací 25 ppm nebo 40 ppm). Připravíte ho tak, že z lahvičky nebo sprejovým aplikátorem nanesete přípravek na vatu, vatový tamponek nebo složenou gázu a přiložíte dítěti několikrát denně na poraněnou kůži. Přírodní tonikum okamžitě sníží svědění štípanců, a děti si je tak nerozdrbou, zmírní žehnutí od kopřivy i svědění vyrážky. Navíc ránu dezinfikuje, takže urychlí hojení a zamezí přenosu infekce. Při vytahování klíštěte můžete tekuté stříbro nanést před vytažením a následně hojit ranku obkladem.

Na akné dětem a puberťákům pořiďte koloidní stříbro 40 ppm, na pleť s vřídky a pupínky ho aplikujte dvakrát denně namočeným vatovým tamponkem nebo sprejovým aplikátorem. Pozor na ústa a okolí očí. Nechte zaschnout, aby se na tváři vytvořil ochranný filtr. Akné nevymačkávejte a co nejméně se dotýkejte obličeje rukama nebo špinavým ručníkem. Obličej s akné si zaslouží čistou a sterilní osušku. A také trpělivost. Po pár naneseních koloidu se dostaví první výsledky, protože přírodní stříbrné tonikum eliminuje množení bakterií a plísní, které na pokožce způsobují vřídky, záněty a šupinkovité odlupování.

 

koloidní stříbro pro děti na akné

Na co dát u dětí a používání koloidního stříbra pozor

Protože děti jsou všetečné a občas také neposlušné, po ošetření dávejte pozor, aby nevystavovaly kůži potřenou koloidem přímému sluníčku nebo aby si neolizovaly prsty a místa na kůži, na níž jste nanesli koloid. Pokud máte v domácnosti menší děti, uklízejte také lahvičku s koloidním stříbrem mimo jejich dosah a dovolte jim koloid používat výhradně za dohledu dospělé osoby. Přípravek uchovávejte mimo přímé sluneční záření a mimo dosah magnetického pole.

Koloidní stříbro je stoprocentně přírodní přípravek vyrobený ze silně čištěné vody Aqua Purificata, v níž jsou rozptýlené nanočástice stříbra. Koloidní stříbro z nabídky Lakshmi Narayan je certifikováno jako kosmetické tonikum, je určeno výhradně pro vnější aplikaci na kůži.