Jak vyzrát na bradavice: vyzkoušejte koloidní stříbro jako prevenci

Bradavice. Někdy se zabydlí na rukou, jindy na nohou, ale pokaždé je to nepříjemné, nevzhledné a často taky bolestivé. Jsou to výrůstky virového původu, takže, jak už asi tušíte, můžete je chytnout snadno v bazénu, sauně nebo třeba ve fitness, kde se mimoděk projdete bosí. Máme pro vás tip, jak těmto nepříjemným kožovitým výrůstkům předcházet. Odstranění bradavic totiž může být bolestivý a dlouhodobý proces. Dejte jim tedy vale ještě dřív, než stačí vyrůst.  

nohy v bazény_koloidní stříbro na bradavice

 

Na bradavice byste si měli dát pozor především na těch místech kůže, která jsou oslabená – tedy promáčená, opocená nebo jinak narušená. Nejčastěji to jsou chodidla a ruce. V bazénu, sauně nebo fitness centru se ale takovým situacím příliš vyhnout nedá. Protože teplo, voda a chlór zcitliví pokožku a ta se stane více náchylná.

Když se tedy rozhodnete vyrazit do prostor s větším výskytem lidí, noste vlastní přezůvky všude, kde je to možné, abyste minimalizovali přímý kontakt kůže s plochami, po nichž se prošla spousta lidí. Pečlivě si myjte ruce a dávejte pozor i na další místa náchylná pro tvorbu bradavic, například na sliznice. Pokud má výrůstky na kůži některý z členů domácnosti, upozorněte ho, ať používá vyhrazenou domácí obuv a dezinfikujte pravidelně vanu či sprchový kout.

Co na bradavice, aby neměly šanci

Kromě dodržování hygieny zabráníte tvorbě bradavic (nebo kuřího oka) používáním koloidního stříbra. Jedná se totiž o přírodní přípravek s antimikrobiálními a dezinfekčními účinky. Můžete jím ošetřit ruce a chodila po návštěvě veřejných prostor. Ideální je také na dezinfekci obuvi. Pro snadnější aplikaci použijte rozprašovač ze sady aplikátorů nebo kůži potřete v koloidu namočeným vatovým tamponkem.

 

bradavice na chodidle

 

Aplikací koloidního stříbra na chodidla nebo jiná postižení místa nedocílíte pouze prevence proti těmto nepříjemným „čarodějnickým“ výrůstkům. Koloidní stříbro také zabraňuje nadměrnému pocení a tvorbě kožních plísní, protože má antimikrobiální účinky. Navíc neucpává póry, jde o stoprocentně přírodní přípravek, který reguluje pocení a tím, že ničí proces množení bakterií, eliminuje jeho zápach.