Koloidní stříbro proti akné nebo zánětům. Vše, co byste o něm měli vědět

Koloidní kovy jako pomocník při nejrůznějších obtížích a nemocech. Jedná se o výjimečné drahé kovy, které mohou léčit a harmonizovat stav těla i mysli. Pojďme se ale na to všechno podívat od začátku.

Koloid je látka mikroskopicky rovnoměrně rozptýlená v látce druhé. Koloidní soustava se skládá ze 2 částí, a to dispergovaného a dispersního media, v němž je koloid rozptýlen. Zdá se vám to moc složité? Podrobnější vysvětlení najdete v článku O koloidech. Na trhu se můžete setkat s koloidním stříbrem, zlatem, mědí a dalšími kovy. Ptáte se, co je to koloidní stříbro a jak se používá? Čtěte dále, kde se všechno, nejen o jeho účincích, dozvíte.

Co je to koloidní stříbro?

Patří mezi nejsilnější přírodní antibiotika neškodné lidem, zvířatům ani rostlinám. Vzniká disperzí nanočástic stříbra v destilované vodě a v podobě nanočástic je následně rozložen v roztok. Složení koloidního stříbra je z 99,99 % čištěná voda a stříbro Ag. V kosmetice se využívá nejčastěji ve formě pleťových tonik, kde sklízí pozitivní účinky například v boji proti akné.

koloidní stříbro 25ppm

Rozdíl mezi koloidním stříbrem a zlatem

Rozdíl mezi koloidním stříbrem a koloidním zlatem je v jejich účincích na organismus člověka. Koloidní stříbro je doporučováno především k ničení jednobuněčných bakterií, přičemž koloidní zlato spíše harmonizuje celý organismus. Zlato vyrovnává spouštěcí mechanismy v těle člověka, které ovlivňují funkci jednotlivých žláz, čímž napomáhá omlazovat tkáně nebo například harmonizuje mentální stav člověka.

Co léčí koloidní stříbro

Využívá se k léčení řady nemocí a používá se především k likvidaci jednobuněčných bakterií, hub a plísní. Léčbu koloidním stříbrem může vyzkoušet takřka každý, od dětí, těhotných žen i nemocných lidí. Pozor by si měli dávat pouze osoby, které jsou alergické na stříbro a jiné kovy, kterým by užívání přípravků s koloidními kovy nemuselo prospět.

Na co se tedy koloidní stříbro používá? Je obecně velice účinné na kožní problémy, jako akné, plísně, záněty, bércové vředy, popáleniny, odřeniny po úrazu, řezné rány, desinfekce po štípnutí komárem nebo po přisátí klíštětem. Jelikož je však koloidní stříbro bráno jako přírodní antibiotikum, jeho uplatnění a využití je opravdu široké a lze ho používat při řadě obtíží a nemocí.

Návod na dávkování a užívání koloidního stříbra

V České republice je povoleno používat koloidní kovy a přípravky s nimi obsaženými pouze zevně. Jelikož má široké spektrum použití, vždy dbejte informací na příbalovém letáku u konkrétního produktu, který jste si pořídili. Používání i dávkování tak závisí na těchto pokynech, obecně však platí, že je dobré před prvním použitím nanést malé množství přípravku na předloktí a vyčkat přibližně 30 minut, jestli se neobjeví nežádoucí reakce (zarudnutí, svědění).

Pokud jste si pořídili stříbrné tonikum, aplikujte přípravek na kosmetický tampon, jemně ním potřete pokožku a nechte zaschnout. Toto koloidní stříbro používejte ráno a večer, nebo dle vašich aktuálních potřeb a zdravotního stavu.

Koloidní stříbro zkušenosti

My se nejčastěji setkáváme s úspěšným léčením akné, kvasinek a různých zánětů v těle. Z recenzí našich zákazníků víme, že koloidní stříbro pomohlo vyčistit pleť od silného akné a dalších problematických výskytů na pleti. O dalších pozitivních účincích vypovídají následující reference našich zákazníků.

„Krém je naprosto senzační, používám ho už delší dobu a nedám na něj dopustit...zdravá pleť, pružná pokožka,.. doporučuji všem :))“ Pavla, Brno

„Koloidní stříbro mi pomohlo na popáleninu od autozapalovače, už po hodinovém obkladu výrazné zlepšení...Děkuji moc :)“ Katka, Boskovice

Koloidní stříbro – nežádoucí účinky

Na co si při užívání koloidních kovů dát pozor? Velkou pozornost je třeba věnovat uskladnění. Pro zachování léčebných účinků není dobré koloidní stříbro vystavovat slunečnímu záření, dále pak neuskladňujte roztok v lednici nebo v blízkosti Wi-Fi, jelikož přibližně na 1 metr od elektromagnetického pole může dojít k narušení částic koloidního roztoku.

Pokud jste si koupili opravdu skutečné a kvalitní koloidní stříbro, nevyskytují se při jeho zevním užívání žádné nežádoucí účinky (v ČR je povoleno pouze zevní užívání přípravků s koloidními kovy). Elementární částice v roztoku na sebe nemají navázané žádné jiné prvky, proto se nejedná o toxický ani těžký kov. Používání koloidního stříbra a jiných kovů je bezpečné, tedy za předpokladu, že se opravdu jedná o pravé koloidní stříbro, které splňuje potřebné podmínky a certifikace k jeho výrobě.